Voordelen voor gemeenten.
Ons lesprogramma, speciaal ontworpen voor de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school, biedt niet alleen voordelen voor de leerlingen en de school, maar ook voor de gemeente! Hieronder zetten we de voordelen op een rij:
✅ Preventie – Preventie voorkomt dat klachten ontstaan of verergeren, waardoor zware en kostbare zorg kan worden vermeden. Dit resulteert in lagere zorgkosten voor de gemeente.
✅ Veerkracht versterkend – Met ons lesprogramma versterken kinderen en jongeren hun veerkracht door een solide ‘mentale basis’ te ontwikkelen. Dit biedt hen de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om effectief om te gaan met uitdagingen, wat de algehele mentale gezondheid bevordert. Dit kan onder andere zorgen voor minder schoolverzuim binnen de gemeente.
✅ Taboedoorbrekend – Door openlijk aandacht te besteden aan mentale gezondheid, kunnen stigma’s en taboes rondom psychische problemen doorbroken worden. Dit bevordert een cultuur waarin inwoners sneller hulp bij elkaar zoeken.
✅ Behoefte voldoening – Er wordt voldaan aan de behoefte van kinderen en jongeren om meer te leren over mentale gezondheid.
✅ Suïcidepreventie – Door aandacht te besteden aan suïcidepreventie wordt het makkelijker om hierover te praten. Dit helpt kinderen, jongeren en andere betrokkenen te begrijpen hoe ze signalen kunnen herkennen en gesprekken kunnen aangaan, wat kan bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van de gemeenschap.
✅ Ouderbetrokkenheid – Ons programma bevordert de betrokkenheid van ouders bij het welzijn van hun kinderen. Door ouders te informeren en te betrekken bij de thema's van mentale gezondheid, kunnen zij effectievere steun bieden en een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van hun kinderen. Dit versterkt de kracht van het systeem.
✅ Ondersteuning van Sociaal Maatschappelijke Integratie – Gemeenten hebben de belangrijke verantwoordelijkheid om integratie en inclusie binnen hun gemeenschap te bevorderen. Door ons programma te implementeren, richten gemeentes zich op alle kinderen en jongeren, ongeacht hun achtergrond, en bieden zij hen ondersteuning in hun mentale welzijn.
✅ Minder druk op de zorg – Preventie zorgt ervoor dat minder kinderen en jongeren in de GGZ terechtkomen, wat de druk op de zorg vermindert en bijdraagt aan mentaal gezondere inwoners.
✅ Verantwoord en datagedreven werken – Ons lesprogramma is zorgvuldig opgebouwd uit evidence-based methodieken. Dit betekent dat de thema's die we behandelen wetenschappelijk zijn onderbouwd en bewezen effectief zijn, wat de gemeente in staat stelt om verantwoorde keuzes te maken in hun beleid.
Gemeenten die investeren in mentale gezondheid, investeren in een veerkrachtige en verbonden samenleving!